![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Delikanlım Administrator
Tecrübe Puanı: 1000 ![]() |
Michael Jackson Resmi Biyografisi
![]() Michael Jackson, çok geniş bir yelpazede rekorlara ve sayısız ödüle sahip sarkıcı, söz yazarı, dansçı ve şöhret timsali bir kişidir. Bunların yanısıra O, kendisinden önce veya sonra dünyayı şaşkına çevirebilen birkaç kişiden biridir. Bir sanatçı olarak daha önce bilinenlerden sadece Elvis Presley, Beatles ve Frank Sinatra’nın ulaşabildiği olağanüstü bir şöhrete sahiptir. Jackson, Motown’ın efsanevi aile grubu Jackson 5’ın şirin çehreli vokalisti olarak 11 yaşındayken bir yıldız olmuştu bile. Ardı ardına gelen dört tane eşsiz 1 numara eser ile Motown camiasına hızlı bir giriş yapan Jackson kardeşlerin başarısı 80lerde Off the Wall, Thriller ve Bad ile Michael’ın doruğa ulaşacağı bir zirve tırmanışın sadece başlangıcıydı. Bu üç albüm ve beraberindeki videolar Jackson’ı yüksek bir şöhret yörüngesine yerleştirdi. Kendisi böylece “ tüm zamanların en çok satan sanatçısı”, “dünyada şimdiye kadar en çok ödüllendirilen sanatçı”,” şov dünyası tarihindeki en popüler sanatçı” ve pek de tevazu içermeyen bir tabirle “dünyanın en ünlü insanı” ve tabiî ki “The King of Pop” (Pop’un kralı) olarak ilan edilmiştir. Michael Jackson, Jackson 5’ın üyesiyken bir yandan da solo sanatçı olarak adını duyurmuştu. 1971 yılında 13 yaşındayken Got to Be There, Rockin’ Robin ve Ben’i (bir fareye söylenerek 1 numara olabilen tek şarkı) de içeren bir seri başarılı single’ı yayınladı. Michael, 1978 yılında The Wiz’in film versiyonunda rol alırken kendisinin en bilinen albümlerinin yapımcısı olacak olan müzik yapımcısı Quincy Jones ile tanışacaktı. Bunlardan ilki, yani Off The Wall, Michael’ı dünyaya yaşam dolu, yetenekli ve fikirlerle dolup taşan bir delikanlı olarak tanıttı. Bu albüm, Dont Stop Till You Get Enough, ve Rock With You gibi listebaşı şarkıları içermekteydi. Bununla birlikte tüm rekorları kıran, müzik sektöründe patlama ve devrim yaratan albüm ise Thriller idi. Kasım 1982’de piyasaya sürülen Thriller baş döndürücü 7 farklı hit şarkıya sahipti: The Girl is Mine (#2), Billie Jean (#1), Beat It (#1), Wanna be Starting Something (#5), Human Nature (#7), P.Y.T (Pretty Young Thing) (#10), ve Thriller (#4). Album satışları Jackson’ın 1983 Mayısında kendisinin yerçekimine meydan okuyan Moonwalk’unun galası olarak görebileceğimiz Motown’un 25. yıldönümü gecesi ve yılın sonlarına doğru sunulan 14 dakikalık Thriller klibi ile inanılmaz rakamlara ulaştı. Bu video, müzik tarihindeki en önemli klip olarak kabul edilmektedir. Michael, Thriller’ın yayınlanmasından sadece bir yıl sonra yaptığı müzik videolarını olabilecek en üst noktada sunmayı başarıyla gerçekleştirmiş ve reform niteliğindeki klipleri MTV’nin demirbaşları haline gelmiştir. Thriller, listelerin dokuz ay (37 hafta) boyunca zirvesinden inmedi. Billboard album listesinde ise iki yıldan fazla (122 hafta) kaldı. Jackson, Thriller ile 8 Grammy ve 7 Amerikan Müzik Ödülü’ne ulaştı. 1985 yılında Guinnes Rekorlar kitabı tarafından “Tüm Zamanların en çok satan Albümü” olarak ödüllendirildi. Temmuz 2001 itibari ile ABD’de 26 milyon satış rakamı ile Eagles’ Greatest Album’ünden (27 milyon) sonra kinici sırayı almaktadır. Dünya çapında ise bu sayı 51 milyon’a çıkmaktadır. Sayılar bir tarafa, Jackson’ın rekorlar kıran başarısının önemi neydi? Quncy Jones’un Time dergisine verdiği demece göre: “Siyahi müzik çok uzun bir zamandır gölgede kalmış ama ruhu popun motoru olmuştur, Michael tüm dünyadaki ruhları birbirine bağlamıştır.” 1985 yılında We Are the World’ün (Amerika’ın Afrika’ya yardımı için uzun bir sanatçı listesi tarafından kaydedilen parça), söz yazarlığını ve seslendirmesini paylaşarak başka bir satış rekoruna da yardımcı olmuştur. En fazla satılan single ünvanını alan şarkıda Jackson’ın büyük rolü bulunmaktadır. Michael Jackson, şöhretinin zirvesindeyken solo kariyeri daha önde yer almasına rağmen kardeşlerini terk etmemiş, 1984’de ailesine olan sadakatini Victory albümüne ve turnesine iştirak ederek göstermiştir. Bununla birlikte Michael, Bad albümüne kadar yalnız olarak turneye çıkmamıştır. Bad albümü, yedi hafta boyuna listelerde 1 numara olarak kaldı ve beş tanesi listebaşı olmak üzere 7 tane hit şarkı içermekteydi: I Just Cant Stop Loving You, Bad, The Way you Make Me Feel, Man in the Mirror ve Dirty Diana bunlardan zirvede kalanlardı. Bad albümünde, kaydedilen en sert siyahi popun sunumunda akıllıca kullanılan kentsel ritmler, pürüzsüz jazz-funk ve rock gitar Michael’ın olağandışı dehasını ve sanat kalitesini tekrar doğrulamıştır. Ancak bazı parçalar ise kendisinin akıl sır ermeyen super şöhretinden gelen baskılara da işaret etmekteydi ( Leave Me Alone). Jackson’ın her hareketi media tarafından takip edilmiş ve aktarılmış ve kendisinin garip görünen bazı davranışları belli bir dönemin yılları boyunca manşet olmuştur. Davranışlarının meydana getirdiği ciddi tartışmalar kendisini adeta bir sürgüne yada duvarların arkasına geçer gibi, hayallerle dolu bir yere götürdü: Santa Ynez, California’ya, kendisinin deyimiyle “Neverland” . Tüm bunlar olurken, Jackson müziğini hip-hop dünyasındaki başarılı yapımcılarla üretmeye 90larda da devam etti. Dangerous, 1991’in sonlarında uzatılmış Black or White klibiyle birlikte geldi. Liste başlarını yedi haftalığına ele geçiren Black or White, Jackson’ın Billie Jean’den bu yana en büyük hitlerinden birisi oldu. Dangerous albümü de Thriller ve Bad gibi 7 hit parka çıkardı. Black or White’ın ardından, Remember the Time (#3) In the Closet (#6), ve Will you be There (#7) geldi. 1995 yılında Michael, 15 yeni şarkı ve 15 eski hit parçalarından oluşan bir double album yayınladı ; HIStory: Past, Present and Future Book I. İlk single olarak kızkardeşi Janet ile duet yaptığı Scream parçasını seçti. Jacskon 1995 yılında, R & B yıldızı R.Kelly’nin yazıp yapımcılığını yaptığı You are Not Alone single’ı ile kendisinin 13. bir numara hitini gerçekleştirdi. Albüm listelerde 1 numara oldu ve ABD’de 7 milyon ve Dünya çapında 15 milyon (x 2) ile Bad’in(8milyon ABD ve 25 milyon Dünya) multi-platinium standardını sürdürdü. (Dangerous 7 milyon ABD, 27 milyon Dünya) Tüm bu muhteşem rakamlar Thriller’in tarihi ve yenilmez istatistiklein gerisinde kalmaktadır. Ekim 2001’de günyüzüne çıkan Invincible, çıkış parçası You Rock My World ve popüler radyo hiti Butterflies’ı da kapsayan 16 yeni parça içermekteydi. Albüm’de Rodney Jerkins, Teddy Riley, R. Kelly ve Dr. Freeze ile birlikte çalışan Jackson’ın bu albümünün vitrin parçaları ise girişi süsleyen Unbreakable, Carlos Santan ile düet yaptığı Whatever Happens ve akıllardan asla çıkmayan Speechless idi. 2003 Kasım’ında “Number Ones” adıyla bu kez 18 parçalık “En Büyük Hit”lerinin oluşturulduğu bir albüm piyasaya sürüldü. Off The Wall’dan Incvincible’a kadarki hitlerden ve Ben şarkısının canlı bir versiyonunu içeren bu kariyer albümü 2004 yılı sonlarına dek 6 milyon satış rakamına ulaştı. 2004 Kasımında ise “kapsamlı bir Best of “ olarak nitelendirilebilecek bir set sunuldu: 'Michael Jackson: The Ultimate Collection'. 5 adet disk, bir kitapçık ve 1992 Dangerous turnesinden canlı bir DVD kaydını içeren sette 57 hit şarkı ve 13 tane daha önce yayınlanmamış eser bulunmaktaydı. ![]()
Kimseyi değiştiremezsin hayatta.Ve kimse için de değişmemelisin..Kimliğini kaybettiğin an yaşamını çöpe attın demektir.Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle. Ne sen kimse için mecburi istikametsin, ne de bir başkası senin için..Yanındakiler seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında... istediklerim yanımda istemediklerim yolunda... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Delikanlım Administrator
Kendi Dilinden Özlü Sözler
“Hayatımdaki amacım; ilhamını almakta şanslı olduğum bu kutlu coşkuyu müziğim ve dansımla dünyaya sunmak.” “Dünya'daki en iyi eğitim, ustaları ( uzmanları) çalışırken izlemektir.” “Haydi, yürekten sevebileceğimiz bir yarını düşleyelim, ve şunu bilinki sevgi tüm yaratılanların kalbindeki en mutlak gerçektir.” “Çocuklarımızı daha çok sevmek yerine, okullarımıza metal dedektörleri koyuyoruz.” “Tüm hayranlarımızı seviyorum, bana "şirin" diyenleri bile. Ama hergün büyüyorum ve yakında bana farklı bir şekilde hitap etmeleri gerekecek” 1972 "Ben yalnızca dürüst olmak isteyen, insanları mutlu etmeye çalışan biriyim.Tanrı'nın bana ihsan ettiği yeteneğim aracılığıyla onlara biraz olsun 'kaçış duygusu' vermek amacım.Kalbim burada işte.Tüm yapmak istediğim bu... Michael Jackson, Nisan 1999 "Babam tam bir yöneticilik dehasıydı. Ama benim asıl ihtiyacım olan şey, bir 'baba'ydı" Oxford "Çocukların yüzlerinde Tanrı'yı görüyorum. Bu dünyada hiç çocuk olmasaydı, biri duyursaydı ki "Dünyadaki tüm çocuklar ölmüştür", hemen balkondan aşağı atlardım. Sona ererdim." Bashir röportajı-2003 "İnsanlar beni tanıdıklarını düşünüyorlar ama bilmiyorlar.Gerçek değil.Ben gerçekten bu dünyada yanlız bir insanım.Bazen ağlarım çünkü yanlızlık acıtır.Acıtır.Dürüst olmak sanırım size söyleyebilirim o beni acıtır,üzer." " 'Olgun'dum...bir 'genç' olmadan önce" - (Kendimi tanıtmam gerekirse) Kısaca, Michael Jackson’ım. -O'nun önünde durur ve dansetmeye başlarım. -Gerçekten mi? - Evet, ve ağlamayı keser,gözyaşları gülümsemeye dönüşür ve mutlu olur.. Güler. (Oğlu Prince'in ağlamasına çare olarak yaptığını Barbara Walters'a anlatırken- 2002) “Bir sonraki albüm üç kat daha iyi olmak zorunda. Sadece “iyi”olamam, Çünkü bu bir düşüş olur, O yüzden uğraşıp, başaracağım.” Off The Wall albümünden sonra. -"Hiçbirşey bulamadılar...Michael Jackson bunu yapmıştır diyebilmek için hiçbirşey ama hiçbirşey bulamadılar...Hiçbirşey. Bugün oldu birşey bulamadılar, hala birşey bulamadılar, Hiçbirşey, hiçbirşey, hiçbirşey!!!" (1995 Diana Sawyer Röportajında 1993'teki dava sebebiyle evini altüst ederek arayanlara dair söylediği söz.) "Bu olay 14 yaşımdayken yani 1972'de olmuştu. Onlar benden şarkıyı bilinen bir ritmde söylememi istediler, ama ben onların yanlış olduğunun farkındaydım. Kaç yaşınızda olursanız olun eğer bu yeteneğe sahipseniz ve bunu biliyorsanız, insanlar sizi dinlemeliler." "Neden yatak paylaşılamazmış? En sevgi dolu şey bir başkasıyla yatağını paylaşmaktır. Bu çok büyüleyici. Bu çok tatlı. Bu bütün dünyanın yapması gereken şey." "Annem ve babam, ikisi de müziğin ailemizin birlikte kalmasını sağlayan bir araç olduğunun farkındaydı. Çünkü komşularımızın çocukları bizim yaşımızda çete üyesi olmaya başlıyordu." "Öylece boş otururken kendimi suçlu hissediyorum, çünkü biliyorum ki bir şeyler yapabilirim" "Evde bile yalnız biriyim, odamda otururum ve bazen de ağlarım. Arkadaş edinebilmek çok zor ve ailenizle de konuşamayacağınız bazı şeyler var. Geceleri çıkıp komşu civarlarda belki konuşacak birilerini bulurum diye gezinirim ama sonuçta dönüp dolanıp eve gelirim." "Şovmen olmaktan gurur duyuyorum...ama henüz hiçbirşey görmediniz!" WMA 2000 "Çoçuklar, çocukluklarını çaldırdılar. Çocuk zihni gizem, sihir, merak ve heyacan ile beslenmeye ihtiyaç duyar. Yaptığım iş insanların, içinde sakladıkları çocuğu tekrar keşfetmelerine yardımcı olmak." “Gözlerim dünya'daki en büyük kitaptır.” “Beni gerçekten tanıyan herkes şunu iyi bilir ki , çocuklarım hayatımdaki her şeyden önce gelir ve bir çocuğa asla zarar veremem.” “Çocukların yüzünde Tanrı'yı görüyorum, Eğer Dünya'da hiç çocuk olmasaydı, eğer birisi bütün çocukların öldüğünü duyursaydı, kendimi derhal balkondan aşağı atardım.”LWMJ 2003 Müzik kariyeri en uzun olan sanatçıyım ve Yenilmez olarak seçilmiş olmaktan gurur ve onur duyuyorum. "Müziğimi üretirken, kendimi Doğa'nın bir Enstrumanı gibi hissediyorum" 1993 - Grammy Ödülleri Çocuklardan öğrenmemiz gereken, çocukluk değildir. Onlarla birlikte olmak bizi, varolan ve sadece yaşatılmayı bekleyen hayatın bilgeliklerinin derinliklerine iletir. Michael Jackson - 1993 “Nasıl hatırlanmak isterdim? Dünya'ya bir miktar ışık ve kaçış getiren birisi olarak. Ayrıca sessiz çocukların sesi olarak da anılmak isterdim çünkü onları seviyorum. Ben çocuklar için yaşayan birisiyim.” “Rekorları değiştirmeye başladığımda Elvis Presley'in ve Beatles'ın rekorlarını kırdım ve ertesi gece bana ucube, homoseksüel, çocuk tacizcisi ithamlarında bulundular. Ten rengimi beyazlattığımı söylediler. Halkı bana karşı tavır aldırmak için herşeyi yaptılar. Bu bir komplo!” “Çocuklar hiçbirşey'de herşeyi bulurlar. Yetişkinler ise herşey'de hiçbirşeyi!” “Her zaman hayal edebilirsiniz ve hayalleriniz de gerçekleşebilir ama onu "siz" gerçekleştirmek zorundasınız.” “Ne söylüyorsam onu ima ediyorumdur. Şarkı söylerken yaptığım gibi. İma etmediğim şarkıyı söylemem.” “Paylaştığımız şu Dünya, Uzayda gezen bir kaya parçası değildir. Yaşayan canlı bir varlıktır. Bizi korur, ve korunmayı da hak eder.” “Hiçbir zaman alkol yada uyuşturucu kullanmadım. Hiç sarhoş da olmadım. Şampanyayı tatmışımdır ama içmem. İnsanlar kadeh kaldırdığında sadece bardağı kaldırırım.” "Şarkıları indirdikleri için insanları hapse atma fikrine karşı söyleyecek şey bulamıyorum. Mp3 indirmek yanlıştır ama çözüm hapishane olmamalıdır. Buna çözümü sanatçılar, endüstri ve tüketiciler birlikte bulmalıdır. Online müzik mağazaları gibi yeni oluşumlar öncülük yapabilirler. Unutulmamalıdır ki, müzik sektörünü sırtlayan hayranlardır." Michael Jackson - 21 Temmuz 2003 "Sahneye çıktığım an... sanki bir büyü bir yerlerden aniden gelir ve ruhu size çarpar ve tamamıyle kontrolünüzü kaybedersiniz" "Sahnede tamamıyle evimdeyim. Orası yaşadığım yerdir. Orası doğduğum yerdir. Orası güvende olduğum yerdir." "Kalabalıktan korkarım, sahnedeysem güvende hissederim. Mümkün olsaydı, sahnede uyurdum. Ciddiyim." “Dergi kapaklarinda siyah sanatçilar olunca dergiler fazla satmiyor diyorlar bana hep, ama göreceksiniz, bir gün bunu diyen dergi yöneticileri bana diz çöküp yalvaracaklar bir reportaj için.”MJ 1979 "Sevgi, bir kalıp sabun gibidir. Çok sıkı tutarsanız, ellerinizin arasından kayıp gider."
Kimseyi değiştiremezsin hayatta.Ve kimse için de değişmemelisin..Kimliğini kaybettiğin an yaşamını çöpe attın demektir.Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle. Ne sen kimse için mecburi istikametsin, ne de bir başkası senin için..Yanındakiler seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında... istediklerim yanımda istemediklerim yolunda... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Delikanlım Administrator
Michael Jackson ile "Özdeşleşen" Kıyafet ve Aksesuarlar
Moda, birçok insanın vazgeçilmesi oladursun bizim vazgeçilmezimiz Michael için trend veya moda hiçbirşey ifade etmemektedir.Michael için moda'nın herhangi bir anlamı yoktur ama Michael'ın Moda için anlamı çoktur. Bilhassa 80li yıllarda MJ'in kullanığı birçok kıyafet tarzı ve stili modalaşmış ve kitleler tarafından tercih edilmiştir. Özellkile 80lerin sonlarındaki deri çılgınlığı ve güneş gözlüğü bağımlılığının oluşmasında kuşkusuz en büyük faktörlerden birisidir King of Pop. En özgün ve sıradışı giyiniş tarzında sahip sanatçı olarak da tanımlanabilir bir bakıma Michael. Hatta trendler hakkında şöyle bir demeci de bulunmaktadır;"Eğer moda bir şeyi yapma diyorsa , ben onu yaparım." Kısacası Michael modayı takip etmez onu kendisi ortaya çıkarır. Marlon Brando'nun kaşkolu, Barış Manço'nun yüzükleri gibi sanatçılarla özdeşleşen bazı dikkat çekici giyim unsurları bulunmaktadır işte bu yazımızda Michael'ın fiziksel görüntüsündeki dikkat çekici, özgün, markalaşmış ve sürekli tekrarladığı giyim stiline, aksesuarlarına ve şıklığına dair bir inceleme yapacağız. Bakalım Michael ile "özdeşlemiş" giyim unsurları nelermiş, şimdi onları inceleyelim. Michael’ın çocukluğunda hayranlıkla izlediği sanatçılardan da esinlendiği ihtimali ile Fötr Şapka kullanmaya başladığını düşünmek çok da yanlış olmasa gerek. Fötr Şapka’nın Michael ile bütünlük kazanması 1984 yılındaki özel Motown gecesinde gerçekleştirdiği efsanevi Billie Jean performansı ile oluştu diyebiliriz. Şovunun bir parçası olarak bu şapkayı kullanan Michael, BAD albümünden sonra çok daha fazla Fötr kullanmaya başlamıştır. Sahnede ve günlük hayatta sıklıkla kendisini şapka ile görebileceğimiz gibi, milyonlarca izleyiciye hitap eden konserleri ve özel davetlerdeki şapkalı görüntüsü ile tüm Dünya’da şapkalı sanatçı olarak hafızalara kazınmıştır. Michael, yakın zamanda nadiren de olsa bu eski alışkanlığını devam ettirmektedir. Güneş gözlüğü özellikle 80li yıllarda Michael için vazgeçilmez bir unsurdu. Gece – gündüz demeden kullandığı gözlükleri kendisi ile adeta bütünleşmiş artık kendisinin bir markası haline gelmiştir. Dünya’daki en çok tanınan insan olmanın bir yan etkisi olarak halk arasında, davetlerde ve ödül törenlerinde tüm gözleri üzerine çekmesi ve sürekli takip edilen bir özel hayata sahip olması sebebiyle Michael, güneş gözlüğünü bir nevi mahremiyet duvarı olarak kullanmıştır. Kendisinin oldukça utangaç birisi olması, tüm kamera ışıkları ve fotoğraf makinelerinin sönmek bilmeyen flaşları sonucunda güneş gözlüğü Michael için bir vazgeçilmezdir. Michael’ın kıyafetlerinde sıklıkla askeri üniformalarda benzerlerinin bulunduğu aksesuar ve tasarım örnekleri görebiliriz. Kol şeritleri de bunlardan birisidir ancak Michael aksesuar olarak tasarladığı bu şeritleri askeri anlamdan uzaklaştırıp bir “sevgi sembolüne”dönüştürmüştür. Kendisine neden ceketlerinde kol şeridi taktığı sorulduğunda ise bu şeridin Dünya çocuklarını sembolize ettiğini ve Dünya’da yaşam zorluğu çeken çocuklar olduğu müddetçe kullanmaya devam edeceğini söylemiştir. Söylediğini de devam ettirmektedir. Kol şeritleri birçok farklı stil ve tarzda tasarlanarak Michael’ın kostümlerine uyum sağlamaktadırlar. Küçüklüğünden beri farklı bir giyim tarzına sahip olan Michael’ın eskiden beri ceketlerinde askeri bir hava vardır ancak çok daha şık ve sanatçıya özgü bir stile sahiplerdir. Özel ceketlerindeki bu süperstar imajı sahip olduğu eşsiz ilginin bir gereği olarak da devem ederken on yıllardır Michael bu çizgisini korumuş ve adeta kendisinin tescilli bir markası olmuştur. Bu ceketlerinin yanı sıra Beat It ve Thriller ceketleri çok daha farklı bir tarzda ve ışıltıdadır. Özellikle parıltılı Billie Jean ceketinin benzeri bir başkasında görüldüğü anda O’ndan başkasının akla gelmesi imkansızdır. Bad albümü dönemi Michael’ın tarzının oturduğu süreç olarak tanımlanabilir bir nevi. Bad klibinde siyah ve daha sonra da Black or White klibinde beyaz olmak üzere bu bilekliklerden kullanmaya başlamıştır. Sahnede ve kliplerinde tamamlayıcı bir unsur olarak kullandığu bu tıbbi ürün Michael’ın parmak bantlarıyla birlikte oldukca uygun bir ikili olmuş ve danslarındaki muhteşem figürlerin daha çok göz alıcı olmasına yardımcı olmuştur. Özellikle Billie Jean performansıyla özdeşleşen bu parıltılı eldiven O’nu sahnede eşsiz bir şovmen yapan harika dansının yanında farklı tarzdaki kostümlerine de yakışan sıra dışı bir çizgi olmuştur. Bazı ödül törenlerinde siyah eldiven kullanmış olsa da beyaz işlemeli eldivenleri kendisinin büyük bir sembolü oluştur. Moonwalk kitabında Michael neden iki değilde bir eldiven taktığı sorusuna yanıt vermiştir: “Çifti yerine teki takılan eldiven daha karizmatikdir de ondan.” Diğer sanatçıların ancak 2000li yıllarda farklı bir tarza kavuşma çabalarıyla düşünebildikleri sıra dışı kostüm unsurları Michael tarafından 80lerde kullanılmıştı bile. Performanslarında kullandığı bu bantlar danslarında daha dikkat çekici figürlerin oluşmasına yardımcı olmuştur. Sert dans hareketleri parmaklarındaki beyaz noktalarla son bulur ve figürler tamamlanmış olur. İşaret, yüzük ve serçe parmaklarında kullandığı bu aksesuar da ayrı bir Jackson klasiğidir. Michael’ın bitmek bilmeyen sahne enerjisini danslarında figürlerin daha iyi yansıtılması ve çok daha karizmatik bir görüntü sergilenmesinde bu özel kemerler kendisine yardımcı olur. Neredeyse tüm kostümleri gibi özel üretim olan bu aksesuarlar da farklı yapı ve renklerde hazırlanmaktadır. 80lerdeki sert ve asi derilerin içinde metalleri tercih eden Michael ilerleyen yaşında daha değerli ve ışıltılı kemerleri tercih etmiştir. Michael, bu kadar farklı ve göz alıcı kemer kullanmakla yetinmez bazı zamanlarda aynı anda 2-3 kemerini birlikte kullanarak kendisinden beklenen sıra dışılığı sergiler. Galiba sadece Michael gibi bir sanatçı herhangi bir aksesuarı ya da malzemeyi modalaştırabilir. Bu örnekte de gördüğümüz üzere kullandığı özel dizlik takımları daha önce rastlanılmayan bir giyinme modeli oluşturur ve tüm sanatçılar arasından Michael’ın çok daha farklı bir konumda olmasına yardımcı olur. Klipleri ve sahne şovları yetmezmiş gibi herhangi bir davete ve röportaja dahi bu uçuk aksesuarları ile katılması Jackson’ın ne kadar özgün bir giyinme anlayışına sahip olduğunu anlamamıza yardım eder. Aynı zamanda bu örneğimizde diğer birkaç unsurumuz gibi askeri bir imaja sahiptir ve MJ’in sanattaki gücünün imajında da yer almasına vesile olur. Michael’ın beyaz çorap-siyah klasik ayakkabı ikilisi sahnede danslarında en çok izlenen bölgesi olan ayaklarına dikkat çekmekle kalmaz figürlerin daha iyi görünmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda “kısa pantolon” olarak klasikleştirdiği diğer bir sembolün de dikkat çekilmesini sağlar. Beyaz çorap ve siyah ayakkabıyla yapılan ve çok ünlü bir figür olan “parmak ucunda durma” hareketi böylelikle adeta tescilli bir figür olur ve eşsizleşir. Bu imaj o kadar güçlenmiştir ki Michael’ın 80lerde kurduğu şirketi MJJProductions’ın da resmi logosu olmuştur.
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Delikanlım Administrator
Smooth Criminal - Michael Jackson
As He Came Into The Window Pencereye geldiği esnada It Was The Sound Of A Crescendo Bu bir kreşendonun sesiydi He Came Into Her Apartment Kızın dairesine girdi He Left The Bloodstains On The Carpet Kan izlerini halının üzerinde bıraktı She Ran Underneath The Table Kız masanın altına kaçtı He Could See She Was Unable Adam kızın aciz olduğunu görebiliyordu So She Ran Into The Bedroom Sonra kız yatak odasına kaçtı She Was Struck Down, It Was Kızın işi bitmişti, bu Her Doom Onun sonuydu Annie Are You Ok Annie iyi misin? So, Annie Are You Ok Annie iyi misin? Are You Ok, Annie İyi misin, Annie? (Annie Are You Ok) Annie iyi misin? (Will You Tell Us That You're Ok) Bize iyi olduğunu söyleyecek misin? (There's A Sign In The Window) Pencerede bir iz var (That He Struck You-A Crescendo Annie) Sana vurduğuna dair- Bir kreşendo Annie (He Came Into Your Apartment) Dairene girdi (He Left The Bloodstains On The Carpet) Kan izlerini halıda bıraktı (Then You Ran Into The Bedroom) Sonra yatak odasına kaçtın (You Were Struck Down) İşin bitmişti (It Was Your Doom) Bu senin sonundu ] Nakarat1 You've Been Hit By Vuruldun You've Been Hit By- Vuruldun A Smooth Criminal Kusursuz bir katil tarafından So They Came Into The Outway Sonra çıkışa geldiler It Was Sunday-What A Black Day Bir Pazar günüydü- Ne kara bir gün Mouth To Mouth Resuscitation Ağız ağıza suni teneffüs Sounding Heartbeats-Intimidations Duyulan kalp atışları- Korkutmalar (You've Been Hit By) Vuruldun (You've Been Struck By- Vuruldun A Smooth Criminal) Kusursuz bir katil tarafından Okay, I Want Everybody To Tamam, şimdi herkesin Clear The Area Right Now! Alanı boşaltmasını istiyorum Aaow! Aovv (Annie Are You Ok) Annie iyi misin? I Don't Know! Bilmiyorum! (Will You Tell Us, That You're Ok) Bize iyi oplduğunu söyleyecek misin? I Don't Know! Bilmiyorum (There's A Sign In The Window) Pencerede bir iz var I Don't Know! Bilmiyorum (That He Struck You-A Crescendo Annie) Sana vurduğuna dair- Bir kreşendo Annie I Don't Know! Bilmiyorum (He Came Into Your Apartment) Dairene girdi I Don't Know! Bilmiyorum (Left Bloodstains On The Carpet) Kan izlerini halıda bıraktı I Don't Know Why Baby! Bilmiyorum neden bebeğim (Then You Ran Into The Bedroom) Sonra yatak odasına kaçtın I Don't Know! Bilmiyorum (You Were Struck Down) İşin bitmişti (It Was Your Doom-Annie!) Bu senin sonundu Annie (Annie Are You Ok) Annie iyi misin? Dad Gone It-Baby! Baba gitti-bebeğim (Will You Tell Us, That You're Ok) Bize iyi oplduğunu söyleyecek misin? Dad Gone It-Baby! Baba gitti-bebeğim (There's A Sign In The Window) Pencerede bir iz var Dad Gone It-Baby! Baba gitti-bebeğim (That He Struck You-A Crescendo Annie) Sana vurduğuna dair- Bir kreşendo Annie Hoo! Hoo! Huu Huu (He Came Into Your Apartment) Dairene girdi Dad Gone It! Baba gitti (Left Bloodstains On The Carpet) Kan izlerini halıda bıraktı Hoo! Hoo! Hoo! Huu huu huu (Then You Ran Into The Bedroom) Sonra yatak odasına kaçtın Dad Gone It! Baba gitti (You Were Struck Down) İşin bitmişti (It Was Your Doom-Annie!) Bu senin sonundu Annie Aaow!!! Aovv!!!
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| hayranlarina, jackson, michael |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|