|
|
#1 (permalink) |
|
Paylaşım için teşekkürler
Tecrübe Puanı: 1000 ![]() |
GERÇEK BİR BEŞİKTAŞLIYIM"
![]() Bu geceki Metalist maçı öncesi Beşiktaş Kaptanı Delgado ile SABAH, geçen hafta kaybettiğimiz Kazım Kanat'ı andı. "Avrupa hata kaldırmaz" diyen Arjantinli "Güçlü bir aileyiz; kenetlendik. Dalgalar bizi sarsar ama yıkamaz" ifadesini kullandı.. Dün vardı bugün yok. İnsan dediğin masal gibi. Bir varmış, bir yokmuş. Kazım abi gibi. Muhteşem bir cenaze töreni yapıldı. Hak ettiği kadar güzeldi. Cenaze törenlerine katılan yöneticiler ve futbolcular adına son adımı ise Kartal'ın Arjantinli yakışıklı kaptanı, Delgado attı. Nevzat Demir Tesisleri'nde buluştuğumuzda, elimdeki küçük fotoğrafı gösterip "İşte tam bunu yapmanı rica ediyorum" dedim. Tercümanı Tuğkan kardeşim (Keçecioğlu) büyük bir hassasiyetle isteklerimizi aktarırken, Arjantinli yıldız da bir manken gibi gayret gösterip "Kazım abi pozu" vermek için büyük çaba harcadı. Kazım abinin kıyafetlerini giydi, kaptan selamı çaktı ve ardından şöyle dedi: "Rotamız şampiyonluk, çok çalışırsak dalgalarla sarsılabiliriz ama yıkılmayız." Son derece dürüst ve samimi bir insan olan Delgado, kesinlikle boş laflar etmiyor ve popülist yaklaşmıyordu olaya: "AVRUPA HATA KALDIRMAZ" "Başarı için ter akıtmak şart. Hiçbir zafer kolay kazanılmaz" diyerek ne kadar gerçekçi olduğunun altını ısrarla çizerken sözlerini şöyle sürdürüyordu: "İyi bir takımız ama bu her zaman yetmeyebilir. Kalitemizi ortaya çıkaracak gayreti göstermeliyiz. Çok çalışmalıyız. Sezona iyi başladık ama bu yeterli değil. Henüz tam istenen düzeye gelmiş değiliz. Lig daha uzun bir maraton. Belki hataların telafisi olabilir ama Avrupa öyle değil. Metalist Kharkiv maçı Avrupa'ya çıkan son viraj, onu kazasız dönmeliyiz." "BİZ AİLECE KENETLENDİK" Her takımın bazen sorunlar yaşayabileceğini hatırlatıyoruz. Sakatlıkların üst üste gelebileceğini hatırlatıyoruz. Kaptan olarak bu konuda sıkıntı yaşayabileceğini vurguluyoruz. Bunların futbolun içinde var olduğunu söyleyip en güzel manşeti atıyor bu sohbetin sonuna: "Herkes kendi sorumluluğunu bilirse, kaptana koluna bant takmak dışında bir şey kalmaz. Bizde de durum böyle. Güçlü bir aileyiz. Kenetlendik. Dalgalar bizi sarsabilir ama yıkamaz." "GERÇEK BİR BEŞİKTAŞLIYIM" Beşiktaş'ın kendisine çok şey kattığını belirten Delgado, "Herhangi bir takımın futbolcusu olarak görmüyorum kendimi. Beşiktaş bana çok şey kattı. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak hayalimdi ve ben Beşiktaş formasıyla bu hayalimi gerçekleştirdim. Her geçen gün burayı daha fazla evim olarak görüyor ve hissediyorum. Burada kendimi de çok fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Ben gerçek bir Beşiktaşlıyım ve bu kulübü de çok seviyorum. Uzun yıllar kalabilirim" ifadelerini kullandı. "ÇOK ÇABA HARCAYACAĞIZ" Veda ederken, bugünkü zorlu maç için başarılar diliyoruz. Teşekkür ediyor bize Delgado. Ve Beşiktaş taraftarını sevindirmek için çok çaba harcayacaklarını bir kez daha vurguluyor. Evet böyle konuştu yakışıklı, İtalyan kökenli Arjantinli. Rahat uyu Kazım abi. Beşiktaş ve Beşiktaşlılar seni unutmadı. Unutmayacak! Kaynak: Sabah
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Delgado: Kredi kalmadı
Kaptan Delgado, ligin ilk yarısında beklenenden daha fazla puan kaybettiklerini itiraf etti. Kaptan Delgado, ligin ilk yarısında beklenenden daha fazla puan kaybettiklerini itiraf etti. Tangocu, “En fazla 7-8 puan kaybedeceğimizi tahmin ediyorduk. Ancak bütün kredimiz bitti. Sahamızda oynayacağımız iki maçı da kazanmalıyız. Ankaraspor ve Ankaragücü’nü yenip, derbiye 6 puanla çıkmalıyız. Tatil öncesinde sürpriz yaşamak istemiyoruz” dedi.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Zeki, çevik ve ahlaklı
![]() Matias Delgado geçmişini anlattı: Arjantin’de bir çok yaşıtım kanun dışı işlere karıştı. Futbolla uğraşmamın nedeni, anne ve babamın bana verdiği terbiyedir... Yoksa ben de suçlu biri olabilirdim İlk yarının son haftalarında sergilediği futbolla Beşiktaş’ı sırtlayan Matias Delgado, kulübün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi’ne konuştu. Ülkesi Arjantin’de yaşadıklarından, eşi Laura’yla tanışmasına kadar özel hayatını anlatan Matias geçmişiyle ilgili açıklamalar yaptı. İşte Matias Delgado’nun bilinmeyenleri... ‘Oğlumdan iyi gitar çalıyorum!’ “Müzik dinlemeyi çok severim. Daha çok Arjantinli grupları seviyorum. Burada pek tanınmıyor ama insanların anlayabilmesi için şöyle söyleyeyim, The Rolling Stones tarzındaki grupları dinliyorum. Favorim de Los Piojos... Gitar öğrenmeye çalışıyorum. Ama 2 yaşındaki oğlumdan daha iyi çalıyorum! Her şey gibi bu da pratik yapmakla alakalı. Kolumda bazı dövmeler var. Anlamı şu; kızılderililer bir anlamda aşklarını kanıtlamak ya da göstermek için eşinin adını, baş harfini ya da benzer figürleri bant şeklinde taşıyorlarmış. Ben de eşim Laura’nın baş harfiyle beraber böyle bir bant dövmesi yaptırdım. Yüzüğü istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz ama dövme her zaman vücudunuzda oluyor. ‘Kapıyı Laura açtı ve...’ Eşime ilk görüşte aşık oldum. Basel’e gideli bir hafta olmuştu. Eşimin kardeşi benimle top oynuyordu. “Kız kardeşim bir şeyler pişirecek, gel bizde yemek yiyelim” dedi. Eve gittiğimizde kapıyı Laura açtı. O anda aşık oldum. Bir ay sonra da kendisine aşık olduğumu söyledim ve olaylar hızlı bir şekilde gelişti. Ülkem Arjantin, tangoyla anılır. Gerçekten hayatım boyunca hiç dans etmedim. Düğünümde de tango yapmadım. Arjantinli olup, Arjantin dışında yaşayan insanların daha çok dinlediği bir şey tango... Çünkü tamamıyla ülkenizi hatırlatıyor ve oranın havasını almış gibi oluyorsunuz. ‘Tarihe ilgi duyarım’ Kitap okumayı severim. Mümkün oldukça tarih kitapları okuyorum. Bir de daha çok biyografi kitaplarını takip etmeye çalışıyorum. Edebiyatı sanırım biraz pas geçiyorum. Bunun için de üzgünüm. Sinemaya gelince... Drama-komedi seviyorum. Tam hayat gibi, hem drama hem de güldüren filmler... Arjantin çok zor günler geçirdi. Ekonomik krizler yaşadı. Arjantin’in hatta Güney Amerika’nın ekonomisi ne zaman iyi oldu ki zaten... ‘Annem babam olmasa...’ Arjantin hiçbir zaman ekonomik olarak iyi bir durumda olmadı. Öyle dönemler yaşadık ki... Bir başbakanımız vardı -adını söylemeyeceğim, çünkü uğursuzluk getiriyor-, onun döneminde özellikle zenginler çok zengin, fakirler ise çok fakir oldular. Orta sınıf diye bir sınıf kalmadı. Evet ben de çok kötü bir mahallede yaşadım ama annem böyle kötü konuştuğumu duysa çok kızar. Sonuçta bizim evimizde her zaman sıcak yemek vardı, kalorifer vardı, evimiz güzeldi... Ama evimizin çevresi gerçekten çok kötüydü. Yani bütün mahalle kötü olduktan sonra senin evin iyi olsa ne olur, olmasa ne olur! Ben o dönemlerde, çok kötü yollara sapabilirdim. Benim tamamen futbola kanalize olmamın nedeni de, kesinlikle annemin ve babamın bana verdiği terbiyedir. Yoksa ben de o çevrede büyük bir suçlu, kanun dışı işler yapan bir adam olabilirdim. Başarımın sırrı aile düzenimdir...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
evet baya hayraniyim bide besiktas fanatigiyim
ama bu delgado bir turlu tam patliyamadi
|
|
|
#7 (permalink) |
|
DELGADO: TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK!..
![]() Beşiktaş'ın Arjantinli kaptanı Matias Emilio Delgado, her maçlarının final havasında geçtiğini, takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Delgado, eşi Laura, oğlu Nicolas ve kızı Dolores ile birlikte Etiler'deki Mohini ve Çocuk Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen bir organizasyona katıldı. Siyah-beyazlıların Şilili futbolcusu Tello'nun minik oğlu Axel de daha sonra Delgado ailesine katıldı. Çocukların ilgiyle karşıladığı ve imza almak için birbirleriyle yarıştığı Delgado, çocuklarla bir süre top oynadıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ligin son 9 haftasına girildiğini kaydeden Delgado, her maçlarının final havasında geçtiğini ifade ederek, ''Tek hedefimiz şampiyon olmak, bunun için elimizden geleni yapacağız'' dedi. Sivasspor karşılaşmasının berabere bitmesiyle ilgili bir soruya Delgado, ''Sonucun iyi mi kötü mü olduğunu hala çözemedim. Sivas, çok zor bir deplasman. 1-0 geriye düştük, daha sonra Tello'nun attığı güzel golle beraberliği yakaladık. Sonuçta da 1 puan aldık'' diye konuştu. Bir dönem bazı taraftarların kendisini protesto ettiklerinin hatırlatılması üzerine de Delgado, ''Kritik bir dönemdi. Sonuçta yapmam gereken çalışmaktı. Benim futbolumdan şüphesi olanlara çok çalışarak sahada yanıt verebileceğimi düşünüyorum'' şeklinde konuştu. -İSPANYA MAÇLARI- Arjantinli futbolcu milli takımın İspanya ile oynayacağı maçlar için yorumunun sorulması üzerine de, ''Çok zor bir maç olacak. İspanya bana göre dünyanın en iyi milli takımlarından biri. Türkiye'nin de çok kaliteli ve iyi bir kadrosu var ve İspanya karşısında iyi mücadele edeceklerini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. Sakatlığı ile ilgili bir soruya Delgado, ''Uzun süre İtalya'da tedavi gördüm. Zor bir dönemdi, ama her zaman takım arkadaşlarım beni destekledi ve onları yanımda hissettim, şimdi oldukça iyiyim'' yanıtını verdi. Delgado, çocuklar için yapılan organizasyonla ilgili olarak da ''Çocukları çok seviyorum. Onlar mutlu olduğunda biz de oluyoruz'' derken, ailesinin kendisini maçlar için motive ettiğini de sözlerine ekledi.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
![]() Beşiktaş'ta Delgado şoku! 4 AY YOK! Sakatlığı nedeniyle yeni sezon hazırlıklarına katılamayan Kaptan Delgado, birkaç gün içerisinde İspanya’ya giderek ameliyat olacak. Besiktaş'ta Delgado şoku! 4 AY YOK! Dört ay futboldan uzak kalacak olan Arjantinli oyuncunun ancak ilk yarının sonunda sahalara döneceği belirtildi. ![]() Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon için büyük umutlar bağladığı Matias Delgado, ameliyat olmak üzere birkaç gün içerisinde İspanya’ya gidecek, dört ay sahalardan uzak kalacak. Arjantinli oyuncunun ancak Aralık ayında sahalara dönebileceği, neredeyse ilk yarıyı oynamadan kapatacağı vurgulandı. Siyah-beyazlıların dün sabahki idmanın sonuna doğru saha kenarına gelerek Mustafa Denizli’yi bekleyen Beşiktaş Kaptanı, antrenman biter bitmez içeriye girerek tecrübeli hocaya derdini anlattığı öğrenildi. Kulüp doktorları tarafından dün sabah incelenen ve ameliyata gerek duymadığı belirtilen futbolcu, ağrılarının bir türlü geçmediğini, çalışmalar sırasında dayanılmaz acılar çektiğini söyleyedi. Denizli’nin moralsiz ve bir şekilde Delgado’ya, “Tamam git ameliyatını ol” dediği öğrenildi. ![]() Alt karın kaslarında sürekli sıkıntısı olan Arjantinli oyuncunun birkaç gün içinde İspanya’da kendi doktoruna giderek ameliyat olacağı vurgulandı. İyileşme sürecinin dört ay sürdüğü bu operasyonun ardından yönetimin tek beklentisinin sakatlığının yeniden nüksetmemesi olduğu öğrenildi. Ameliyat olması halinde Aralık ayında sahalara dönmesi beklenen Delgado’nun aynı sakatlığı yeniden yaşaması durumunda ise futbol hayatının tamamen bitme noktasına bile gelebileceği bildirildi.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| haberler |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|